ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

În cadrul programului educațional ”Muzeul Viu”, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș au loc, până în 25 aprilie, ateliere de Paști. Activitățile se desfășoară de luni până vineri, de la ora 9,30.

Între orele 12 și 16,30, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 Sighetu Marmației găzduiește, pe holul de la intrarea principală, ediția a II-a a Târgului de Paște. Sunt puse spre vânzare decorațiuni, felicitări și aranjamente realizate manual de copii și educatoare. Fondurile colectate în urma donațiilor vor fi folosite pentru amenajarea spațiului verde din curtea grădiniței.

Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” organizează, de la ora 14, la Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice Sighetu Marmației, vernisajul și workshopul de pictură ”Sighetu Marmației. Pe urmele artiștilor Hollosy Simon, Traian Bilțiu-Dăncuș și Gheorghe Chivu”.

De la ora 17,30, la De’LaL Cafe Baia Mare, are loc atelierul de modelaj pentru copii. Sunt așteptați copiii de toate vârstele, iar cei sub 5 ani trebuie însoțiți de un adult. Taxa de participare este de 40 lei (include toate materialele necesare). Înscrieri printr-un mesaj privat sau la numărul de telefon 0755/331.504.

Între orele 17,30 și 19, în Sala Cenaclu a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, are loc conferința „Provocările gândirii” – incursiune în cunoașterea omului – conferință-dezbatere. A șaptea întâlnire își propune să răspundă la întrebarea: „Ce este cultura?”. Conferențiar: Marcel Mureșan.

De la ora 18, în Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, se deschid Atelierele MERITO pentru studenți „Start bun în educație”, care se vor desfășura lunar, în format fizic, în perioada aprilie – iunie, organizate împreună de Tatiana Cauni, Gabriela Orosz și Monica Petrovan, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean  Maramureș, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca Centrul Universitar Nord Baia Mare, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare și Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

De la ora 19, la Teatrul Municipal Baia Mare, se joacă spectacolul ”Blue Love”, cu Alexandra Sabrina Vanci și Eduard Bîndiu. ”Blue Love” sondează dinamica unei relații ”perfecte”, în care exact lucrurile care au apropiat doi oameni, în timp, ajung să fie cele care îi îndepărtează, lăsând în urma lor răni de nevindecat.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica