AGENDA ZILEI: 18 noiembrie 2023

Au trecut: 321 zile / Au mai rămas: 43 zile

ZIUA DE 18 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1626, Basilica Sf\ntul Petru din Roma este sfințită de Papa Urban al VIII-lea, după o perioadă de construcție de 120 de ani. În anul 12963, primul telefon cu taste este introdus în circuitul comercial din SUA. În anul 1976, Parlamentul spaniol a aprobat un proiect de lege care viza instaurarea democrației, după 37 de ani de dictatură. În anul 1999, Guvernul României adoptă Ordonanța de Urgență privind înființarea Agenției pentru Protecția Drepturilor Copilului și reorganizarea activității de protecție a copilului, îndeplinind astfel una din condițiile impuse pentru începerea negocierilor de aderare la UE.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Mucenic Platon. Greco-catolic: Sf. m. Platon și Roman. Romano-catolic: Sfinţirea Bazilicilor „Sf. Petru” şi „Sf. Paul”.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 5-6 grade Celsiul, iar cele minime, între -1 și 0 grade Celsius. Lapoviță.

SOARELE răsare la ora 07.35 si apune la ora 16.45.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.15; Lira sterlină: 5.68;

MAXIMA ZILEI: Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in stare de a le face. (Constantin Brancusi121)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Cumpărați local cât puteți pentru a vă sprijini fermierii și întreprinderile locale. Cumpărăturile la nivel local vă vor ajuta să vă reduceți amprenta de carbon și, de multe ori, locurile precum piețele fermierilor au ambalaje mici sau deloc.(12)

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul „Despre așteptare” (de Harold Schweizer).

Lucrarea este un studiu profund asupra conceptului de așteptare și modul în care aceasta influențează viața noastră de zi cu zi. Autorul explorează diferite tipuri de așteptare – de la așteptarea unui autobuz până la așteptarea unui diagnostic medical – și cum ne afectează emoțiile, gândurile și acțiunile.

Schweizer abordează și subiecte mai teoretice, cum ar fi filozofia și psihologia așteptării, explorând modul în care acestea sunt legate de cunoașterea de sine și de autodescoperire.

(Credit foto: Media flux)

GlasulMM
GlasulMM