AGENDA ZILEI: 22 martie 2024

Au trecut: 81 zile / Au mai ramas: 284 zile

ZIUA DE 22 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1312, Papa Clement al V-lea, desființează Ordinul Templierilor. În anul 1943, are loc premiera filmului O noapte furtunoasă, după IL Caragiale, în regia lui Jean Georgescu. În anul 1963, trupa The Beatles lansează primul ei album. În anul 1965, Nicolae Ceaușescu este ales prim secretar al CC al PCR. În anul 1993, căderea comunismului în Albania.

ANIVERSARE:  Ziua Mondială a Apei.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox:  Sfântul Vasile de Ancira; Sfânta Drosida; Greco-catolic:  Sfânta Lia, văduvă; Romano-catolic: Sfânta Lia, văduvă;

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 11 și 12 grade Celsiul, iar cele minime, între 5 și6 grade Celsius. Înnorat.

SOARELE răsare la ora 6.23 si apune la ora 18.41.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvetian: 5.15; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Teme-te mai putin, spera mai mult; mananca mai putin, mesteca mai mult; vaieta-te mai putin, respira mai mult; vorbeste mai putin, spune mai mult; iubeste mai mult si toate lucrurile bune vor fi ale tale. (Proverb suedez274)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Folosirea becurilor eficiente din punct de vedere energetic este un alt mod de a fi ecologic acasă. Funcționează la fel, dar consumă mai puțină energie. (17)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul “Apa proaspata pentru flori”, de Valérie Perrin

“Apa proaspata pentru flori” spune povestea eroinei Violette Toussaint, administratoarea unui cimitir dintr-un orasel din Burgundia. Desi este o carte care exploreaza teme complexe precum dragostea, durerea, vindecarea si relatiile interumane si da, cadrul in care se desfasoara actiunea poate parea usor sumbru, lectura este una cat se poate de atractiva si captivanta. Violette este un personaj plin de culoare, de la care fiecare femeie poate extrage lectii importante.

(https://www.andreearaicu.ro/dezvoltare-personala/cele-mai-bune-carti-pe-care-le-am-citit-in-2023/)

GlasulMM
GlasulMM