AGENDA ZILEI: 26 februarie 2024

Au trecut: 56 zile / Au mai ramas: 309 zile

ZIUA DE 26 FEBRUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1848, este proclamată a doua republică franceză. În anul 1891, s-a înființat Societatea Arhitecților Români. În anul 1935, Adolf Hiler semnează un decret care autoriza înființarea Reich Luftwaffe, fiind al treilea serviciu militar german, alături de armata și marina Reich-ului. În anul 1993, A fost înregistrat primul atentat cu bombă la baza unuia din cele două turnuri ale ansamblului arhitectural „World Trade Center„; 5 victime. În anul 2020, în Româniaeste înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Porfirie,

Greco-catolic: Sf. ep. Porfirie al Gazei.

Romano-catolic: Sf. Alexandru, ep.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 15 și 16 grade Celsiul, iar cele minime, între 6 și 7 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 7.13 si apune la ora 18.04.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.21; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Invata sa surazi. Priveste cu interes constructiv catre lucruri si cu prietenie catre oameni. (Tudor Vianu240)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Reutilizați și refaceți cât de mult puteți, cum ar fi prin găsirea unor modalități de a reîmprospăta aspectul borcanelor de sticlă și reciclarea sticlelor de vin. Reutilizarea articolelor este o modalitate excelentă de a le oferi o viață nouă. (22)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Trei surori” (de Heather Morris)

Trei surori spune povestea a 3 fete, supraviețuitoare ale lagărelor de concentrare Auschwitz-Birkenau. Bazat pe fapte reale, acesta este un roman emoționant despre puterea speranței în vremuri potrivnice. La sfârșitul anilor 1920, trei fetițe dintr-un orășel din Slovacia sunt rugate de tatăl lor să promită că vor avea mereu grijă una de cealaltă. La 15 ani, Livi e trimisă la Auschwitz. Cibi, care are 19 ani, nu poate concepe să-și lase singură sora mai mică și decide să o însoțească. Magda, în vârstă de 17 ani, reușește să se ascundă o vreme, dar până la urmă ajunge și ea în lagăr. Cele trei surori se reîntâlnesc în cel mai cumplit loc cu putință: la Auschwitz-Birkenau. Cruzimea și teroarea pe care le au de înfruntat sunt inimaginabile, dar amintindu-și de promisiunea făcută tatălui lor, luptă din toate puterile pentru a trăi.

(https://www.bucurialecturii.ro/17-carti-de-citit-in-2023/)

GlasulMM
GlasulMM