AGENDA ZILEI: 27 februarie 2024

Au trecut: 57 zile / Au mai ramas: 308 zile

ZIUA DE 27 FEBRUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1861, trupele rusești trag asupra unei mulțimi din Varșovia care protesta împotriva ocupației ruse. Sunt uciși cinci protestatari. În anul 1882,  premiera, la Gimnaziul român din Brașov, a primei operete românești: „Crai nou”, de Ciprian Porumbescu (27 februarie/11 martie). În anul 1838, a fost promulgată noua Constituție a României, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II-lea și sfârșitul regimului parlamentar.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Procopie Decapolitul; Sfantul Talaleu.

Greco-catolic: Sf. cuv. Procopie Decapolitul.

Romano-catolic: Ss. Grigore de Narek, abate înv. *; Gabriel al Maicii Îndurerate, călug.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 15 și 16 grade Celsiul, iar cele minime, între 6 și 7 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 7.11 si apune la ora 18.06.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.21; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Nu poti gasi nicaieri poezie, daca n-o ai in tine. (Joseph Joubert242)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Reciclați orice nu puteți refolosi, cum ar fi produsele din plastic, aluminiu și hârtie. Un obiectiv de care trebuie să țineți cont atunci când deveniți mai ecologici este să evitați ca lucrurile/deșeurile sa ajungă în depozitele de deșeuri, iar reciclarea este o modalitate excelentă de a face asta (23)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Conacul bântuit”

De mai bine de 50 de ani, Marea Britanie este zguduită de o problemă neobișnuită: noaptea, locuitorii săi sunt asaltați de Vizitatori nu tocmai prietenoși, sosiți dintr-o altă lume. Nimeni nu știe care este cauza acestor bântuiri, nici cum pot fi ele oprite. Anthony Lockwood, Lucy Carlyle și George Cubbins, membrii Agentiei Lockwood, își unesc forțele în luptă împotriva Vizitatorilor, înarmați cu un întreg arsenal, din care nu lipsesc săbiile, pilitura de fier, lanțurile sau… pliculețele de ceai.

Cele 3 volume din această serie – Conacul bântuit, Craniul din bibliotecă și Băiatul din umbră – sunt un deliciu. Umorul face casă bună cu suspansul și întâlnirile paranormale.

(https://www.bucurialecturii.ro/17-carti-de-citit-in-2023/)

GlasulMM
GlasulMM