AGENDA ZILEI: 28 iunie 2024

Au trecut: 179 zile / Au mai rămas: 186 zile

ZIUA DE 28 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1635, Guadelupa devine colonie franceză. În anul 1838, are loc încoronarea reginei Victoria a Marii Britanii. În anul 1914, are loc Atentatul de la Sarajevo, eveniment care a dus la declanșarea Primului Război Mondial. În anul 1926, se înființează marca Mercedes-Benz. În anul 1967, Israelul anexează Ierusalimul de Est.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Aflarea moaștelor sfinților mucenici Chir și Ioan. Greco-catolic: Aducerea la Roma a moaștelor sfinților Chir și Ioan, doctori fără arginți. Romano-catolic: Sf. Irineu.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 28-29 grade Celsiul, iar cele minime, între 18-19 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 05.29 și apune la ora 21.27.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.65; Franc elvețian: 5.18; Lira sterlină: 5.88;

MAXIMA ZILEI: “Cu un zambet poti săruta un suflet!” (Octavian Paler)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Evitați scurgerile de apă! Un robinet care picura inseamna aproximativ 12 litri de apa risipite pe zi.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Idiotul (de Dostoievski).

Ce înseamnă să fii idiot? Probabil fiecare dintre noi are o definiție diferită, mai ales că folosim acest cuvânt și în semn de admirație. Dacă nu ai citit această carte până acum, trebuie! Și dacă ai citit-o, recitește-o. Descoperirea sau redescoperirea personajului Mîșkin va avea o mare influență asupra ta, a modului  în care categorisești oamenii, indiferent de câte ori ai citit cartea.

Un om cu suflet nobil, de o simplitate naivă, plin de compasiune şi de dragoste pentru oameni, inteligent şi liniştit poate fi ușor de catalogat ca fiind idiot. ”Dar ce fel de idiot este acela care își dă prea bine seama că lumea îl consideră idiot?”

 

 

GlasulMM
GlasulMM