AGENDA ZILEI: 4 septembrie 2023

Au trecut: 247 zile / Au mai rămas: 125 zile

ZIUA DE 4 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1943, Mitropolitul Serghei a fost ales cu acordul lui Stalin în funcția de patriarh al Moscovei și al întregii Rusii, cu scopul de a-i mobiliza pe credincioși în războiul contra Germaniei. În anul 1972, înotătorul american Mark Spitz câștigă cea de-a șaptea medalie de aur la Olimpiada de la Munchen, devenind primul olimpic care câștigă șapte medalii de aur la o singură Olimpiadă. În anul 1991,  Președintele Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, recunoaște independența celor trei state baltice: Estonia, Letonia și Lituania. 

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Mucenic Vavila. Sfântul profet Moise. Greco-catolic: Sfântul Mucenic Vavila. Sfântul profet Moise. Romano-catolic: Moise, profet.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 22-23 grade Celsiul, iar cele minime, între 12-13 grade Celsius. Averse.

SOARELE răsare la ora 06.47 și apune la ora 20.01.

CURS VALUTAR: Euro: 4.94; Dolar SUA: 4.55; Franc elvețian: 5.16; Lira sterlină: 5.77;

MAXIMA ZILEI: Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău (Tom Wilson).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Conservați energie oprind sau deconectând dispozitivele electronice atunci când nu le folosiți. Opriți aparatele electronice precum televizorul și monitorul computerului și deconectați aparatele de bucătărie care sunt folosite doar din când în când.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Autobuzul energiei (de Jon Gordon).

Te-ai gândit vreodată cum un singur bilet de autobuz te poate ajuta să-ți schimbi destinul? Nu prețul mic al călătoriei te va ajuta, ci direcția în care vei alege să mergi.

În cartea Autobuzul energiei de Jon Gordon, vei descoperi cum să elimini traseele greşite (gândurile negative) din viaţa ta şi cum să nu mai stai la semafor aşteptând să găseşti o soluţie salvatoare.

Autobuzul energiei este o poveste fictivă despre înțelepciunea unei șoferițe de autobuz și a pasagerilor săi. La fel ca alți oameni, eroul cărții se simțea ca și cum viața sa ar fi atins un punct critic, unul al ghinionului.

Cartea furnizează cititorului un set simplu și concis de soluții care ajută într-adevăr la schimbarea multor aspecte ale vieții pentru a putea înlocui energia negativă cu una pozitivă. (actsipoliton.ro/blog)

GlasulMM
GlasulMM