AGENDA ZILEI: 5 iunie 2024

Au trecut: 157 zile / Au mai rămas: 210 zile

ZIUA DE 6 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1930, Carol al II-lea se reîntoarce în țară, intrând ilegal, cu un pașaport fals. În 1942, SUA declară război României și Bulgariei. În anul 1944, începe Bătălia Normandiei (Ziua Z), prin debarcarea a 155.000 de trupe aliate. În anul 1960, atleta Iolanda Balaș stabilește un nou record mondial la săritura în înălțime (1,82 m).

ANIVERSARE: Ziua națională a Suediei.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Ilarion cel Nou.

Greco-catolic: Sfântul Visarion, făcătorul de minuni; Sfântul Ilarion cel Nou.

Romano-catolic: Sf. Norbert.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 25-26 grade Celsiul, iar cele minime, între 15-16 grade Celsius. Cer senin.

SOARELE răsare la ora 05.28 și apune la ora 21.20.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvețian: 5.12; Lira sterlină: 5.84;

MAXIMA ZILEI: Daca nu iti place un lucru, schimba-l; daca nu poti sa il schimbi, schimba felul in care gandesti despre el. (Mary Engelbreit)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Cateva panouri solare pot acoperi 50% din nevoile de apa calda si de incalzire dintr-o casa.

O CARTE PE ZI: Hotelul Portofino de J.P. O’Connell

Hotelul Portofino a început să funcționeze doar de câteva săptămâni, dar proprietarei sale, Bella Ainsworth, i se pare deja că problemele au devenit insurmontabile. Clienții din lumea bună au o mulțime de pretenții și sunt aproape imposibil de mulțumit, iar ea a ajuns ținta comploturilor puse la cale de un politician local corupt. Acesta amenință că o va târî în vâltoarea politicii din Italia lui Mussolini.

Parcă pentru a înrăutăți și mai mult lucrurile, căsnicia Bellei pare să se destrame, iar fiul ei, Lucian, încă se luptă cu traumele provocate de Primul Război Mondial. Speranțele familiei Ainsworth se îndreaptă spre viitoarea căsătorie a lui Lucian, numai că nimic nu merge conform planurilor, iar fiecare nouă încurcătură riscă să dea naștere unor probleme din ce în ce mai mari.

 

GlasulMM
GlasulMM