AGENDA ZILEI: 6 mai 2024

Au trecut: 127 zile / Au mai rămas: 239 zile

ZIUA DE 6 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1889, Turnul Eiffel este deschis oficial spre vizitare publicului în cadrul expoziției universale din Paris. În anul 1954,  atletul britanic Roger Banister a devenit primul om din lume care a alergat o milă (1.601 metri) în mai puțin de patru minute. În anul 1984, are loc, la Palatul Sporturilor din București, gala de adio a gimnastei Nadia Comăneci.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfintele Paști. Darul învierii.

Greco-catolic: A II-A ZI DE PAȘTI. Sf. și dreptul Iov, mult-răbdătorul.

Romano-catolic: Ss. Benedicta, fc.; Petru Nolasco, călug.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 22 și 23 grade Celsiul, iar cele minime, între 12 și 13 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 5.59 si apune la ora 20.45.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.65; Franc elvetian: 5.09; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Gandirea pozitiva, spre deosebire de cea negativa, te va determina sa faci orice lucru mai bine. (Zig Zaglar) (37)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Consumați apă de la robinet filtrată în loc să cumpărați sticle de apă ambalate în plastic. Acesta este unul dintre cele mai simple și mai bune moduri de a fi mai ecologic, deoarece sticlele de apă de unică folosință generează o mulțime de gunoi în lume (22)

O CARTE PE ZI:  Cât timp înfloresc lămâii de Zoulfa Katouh

Înainte de izbucnirea revoluţiei siriene, Salama e o fată fericită dintr-o familie armonioasă, unită prin afecţiune şi tradiţie. Are 18 ani, studiază farmacologia şi se bucură de căsătoria dintre fratele ei, Hamza, şi prietena ei de suflet, Layla. După ce începe războiul, totul se schimbă. Ea ajunge să îndeplinească atribuţii de chirurg la spitalul local, din lipsă de personal şi un număr crescând de victime, membrii familiei ei îşi pierd viaţa sau dispar în război; singura supravieţuitoare e Layla, cumnata ei gravidă. (mamadebebelin.com)

GlasulMM
GlasulMM