ANGAJAMENT – Niciun salariat din Sănătate și Asistență socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării

În urma protestelor Federației SANITAS la sediile PNL și PSD, partide aflate la guvernare, membrii Biroului Operativ al Federației SANITAS s-au întâlnit, la sediul PSD, cu Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, și Cristian Vasilcoiu, secretar de stat.

La întâlnire au fost analizate revendicările Federației Sanitas pentru susținerea cărora peste 5.000 de membri au demonstrat pe străzile Bucureștiului în perioada 6-8 februarie a.c.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale s-a angajat să susțină principiile înaintate de către Federația Sanitas.

Astfel, întregul parcurs de redactare și aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali. În acest sens, Ministrul Muncii, Marius Budăi a asigurat că a transmis deja către Ministerul Sănătății adresa prin care solicită consultarea partenerilor sociali pentru redactarea proiectului legii salarizării pe segmentul sănătate.

Corectarea inechităților

Totodată, reprezentanții Sanitas au primit asigurări că niciun salariat din sănătate și asistență socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Mai mult, legea va avea în vedere corectarea inechităților apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/ 2017.

”Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în așa fel încât toți salariații din sănătate și asistență socială vor avea creșteri de venituri. În ceea ce privește revendicarea privind creșterea veniturilor tuturor salariaților din sănătate și asistență socială părțile au convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc întâlniri și consultări pentru identificarea de soluții tehnice privind rezolvarea acestei revendicări”, transmit reprezentanții Sanitas.

În acest sens, Federația Sanitas va înainta propuneri care să permită creșterea veniturilor membrilor săi de sindicat ținând cont atât de constrângerile din PNRR, cât și de impactul bugetar pe care creșterea economică a României l-ar putea suporta.

Pentru asigurarea finanțării corecte și suficiente a unităților sanitare și celor de asistență socială pentru întregul an, vor urma întâlniri și discuții cu Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate existând din partea reprezentanților PSD promisiunea că vor găsi soluții pentru continuarea optimă a activității în aceste unități.

Mircea GRIGOR

mg
mg