APELURI FALSE. Maramureșeni amendați, pentru că au sunat degeaba la 112

La nivelul județului Maramureș, în primele 8 luni din an, au fost raportate peste 24.500 de apeluri la numărul de urgență 112. Nu toate acestea au fost însă cu adevărat urgențe, motiv pentru care persoanele care au sunat fără motiv întemeiat s-au ales cu amenzi usturătoare. Potrivit IPJ Maramureș, au fost raportate circa 600 astfel de apeluri și sancțiunile au depășit 680.000 lei.

”În vederea prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional, poliţiştii acţionează permanent atât prin activități operative cât și de altă natură, astfel că în primele 8 luni ale anului 2023, structurile I.P.J. Maramureș au organizat și efectuat razii, acțiuni de amploare și controale directe care au avut ca rezultat constatarea directă a 1.205 de infracțiuni din care 674 în flagrant delict.
Se remarcă faptul că din totalul intervențiilor la evenimente ale structurilor județene de poliție 84,12% s-au desfășurat în urma unor solicitări venite prin S.N.U.A.U. 112. În ceea ce privește situația apelurilor de urgență 112 preluate și gestionate la nivelul Centrului Operațional, s-au contabilizat 24.570. În primele opt luni ale anului curent au fost înregistrate 607 astfel de apeluri, pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 680.000 de lei”, a declarat Mihai Gherman, șeful IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA