Asistenții sociali din Maramureș și Sălaj au discutat despre serviciile sociale în 2023

50 de asistenți sociali din Maramureș și Sălaj au luat parte la prima întâlnire din acest an a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) – Maramureș și Sălaj. Discuțiile s-au conturat în jurul atât a modificărilor Legii asistenței sociale, cât și al strategiilor privind persoanele cu dizabilități și cele de îngrijire a vârstnicilor.

”Noutățile legislative în domeniu, precum și viitoarele finanțări din Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) trebuie cunoscute, pentru că pot fi demarate proiecte care să îmbunătățească mult calitatea serviciilor sociale”, a declarat Florian Sălăjeanu, președinte ASSOC și, totodată, președinte al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) Maramureș și Sălaj. De asemenea, a arătat că, anul 2023, aduce multe noutăți și provocări în domeniul asistenței sociale, care trebuie discutate în cadru organizat.

Asistenții sociali au făcut și schița activităților pentru anul 2023 a Structurii Maramureș și Sălaj CNASR. În Maramureș sunt înregistrați 328 de asistenți sociali, iar în Sălaj – 137.

mg
mg