ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Cel mai vast eveniment al Centrului Universitar Nord din Baia Mare, ”Zilele carierei în CUNBM”, dedicat interacțiunii studenților cu mediul economic, își deschide porțile cu peste 24 de companii și instituții participante. Evenimentul are loc între 4 și 7 martie, la Galeria de artă Nord de pe str. V. Babeș 62A, respectiv la Biblioteca Centrului Universitar Nord din Baia Mare, str. Victoriei 76. Participarea este gratuită și deschisă tuturor studenților pasionați de dezvoltare profesională.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș continuă programul de educație muzeală adresat preșcolarilor și școlarilor din clasele I-IV. Activitățile cu tema ”Mărțișor pentru mama” se derulează în săptămâna 4-8 martie, de la ora 9,30, la sediul muzeului, în spațiul destinat educației muzeale. Programări la: 0741/319.707 (Viorica).

De la ora 10, are loc o nouă întâlnire la Cafeneaua Mămicilor, un eveniment gratuit de socializare pentru mămici cu bebeluși. Activitatea se desfășoară la sediul Centrului Comunitar ROUA din Baia Mare (str. T. Vladimirescu 26).

De la ora 17, în Salonul Artelor, Asociația Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează vernisajul expoziției de grup intitulată „Suflete și culori” a membrilor asociației.  Expun: Mircea Corneliu Sofineti, Vera Terebeși, Ioan Jugan, Simona Petrule, Andre Joseph Fiselier. Prezintă: Mihai Tirică, președinte AAP „Alexandru Șainelic”. Moment artistic: Mircea Corneliu Sofineti – vocal; Richard Debreczeny – acordeon.

Fiecare anotimp are fanii săi, iar Școala Populară de Artă Baia Mare se numără printre ei. De aceea, de la ora 17, elevii școlii vor oferi mărțișoare muzicale în cadrul spectacolului ”Nuanțe de Primăvară”, găzduit de Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare. Intrarea este liberă.

În fiecare luni, sunteți așteptați la Greenys să armonizați împreună universul interior și exterior. Prin yoga, meditație, tehnici de respirație, se vor elibera durerea, agitația, anxietatea, tristețea și se vor aduce pace, compasiune, încredere, autenticitate în suflet-minte-corp. Ședințele au loc de la ora 18 la 19,30. Contribuția pentru această experiență este pe bază de donație. Locurile sunt limitate, înscrieri cu un mesaj pe WhatsApp: Ana – 0770/853.609/ Simon – 0748/590.398.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica