ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

De la ora 10, are loc o nouă întâlnire la Cafeneaua Mămicilor, un eveniment gratuit de socializare pentru mămici cu bebeluși. Activitatea se desfășoară la sediul Centrului Comunitar ROUA din Baia Mare (str. T. Vladimirescu 26).

Între orele 15 și 17, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, Asociația pentru SMURD Maramureș organizează un curs de prim-ajutor în situații de urgență pentru cadrele didactice, ca parte a proiectului „Primul ajutor salvează vieți”. Această inițiativă se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Moderator: dr. Crina Pop, medic specialist medicină de urgență.

De la ora 17, în Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, Școala Populară de Artă Baia Mare din cadrul Centrului Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș organizează expoziția de linogravură „Printmania”, ediția a V-a. Coordonator: prof. Postumia Rus. Expoziția va putea fi vizatată la Salonul Artelor în perioada 18-31 martie.

De la ora 17,30, în Sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează o dublă lansare de carte din domeniul sportului, ambele volume fiind semnate de profesor antrenor Claudiu Gheorghe Filip, apărute la Editura Pandaprint, Baia Mare, 2024. Titlurile sunt: „Antrenamentul perfect pentru boxeri. Pregătire macrociclu – mezociclu” și „Biomecanica loviturilor în box. Performanță și siguranță”. Vor lua cuvântul despre cărți și autor: Florin Molcuțan, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box din România; prof. Alina Trifoi, director Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Baia Mare. Moderator: Nicolae Bud, fost deputat, doctor în economie, doctor în inginerie și membru al Academiei de Științe Tehnice din România.

Ca în fiecare luni, de la ora 18, ești așteptat la Greenys pentru a armoniza universul interior și exterior. Prin yoga, meditație, tehnici de respirație, participanții vor elibera durerea, agitația, anxietatea, tristețea și vor aduce pace, compasiune, încredere, autenticitate în suflet-minte-corp. Contribuția pentru această experiență este pe bază de donație. Donația sugerată este de minimum 40 de lei. O parte dintre donații vor folosi pentru îndeplinirea misiunii sociale a Asociației Suflete Verzi Greenys, de a ajuta copiii care au mai puțin. Locurile sunt limitate, înscrieri cu un mesaj pe WhatsApp: Ana – 0770/853.609/ Simon – 0748/590.398.

Restaurantul BoHo Brasserie din Baia Mare (str. Culturii 1) găzduiește o seară de tango argentinian, începând cu ora 18,30. Participanții vor dansa, vor socializa la un pahar de vin ales, savurând specialități din bucătăria gazdei.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica