ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

În Baia Mare, se colectează gratuit aparatele electrice. Detalii la 0744/781.781 (luni-vineri, orele 9-17). Pentru firme, se oferă documentația completă pentru casare și raportare conform reglementărilor de mediu. O campanie de mediu organizată de Municipiul Baia Mare și operatorul autorizat The Green Project.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite în Parohia Ortodoxă Rodina, Protopopiatul Chioar, județul Maramureș.

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România – structura teritorială Maramureș și Sălaj, în colaborare cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC și în parteneriat cu Facultatea de Litere – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, organizează o conferință publică pe teme de asistență socială, începând cu ora 11. Evenimentul se desfășoară în sala 66 de la Facultatea de Litere Baia Mare (str. Victoriei 76, etaj 2) și va avea ca tematică prezentări legate de asisitența socială.

Dacă n-ai întâlnit vreun zmeu până acum, a venit momentul. Zmeii sunt în Maramureș. Spectacolul are loc și la Fărcașa, de la ora 13 – în curtea Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” Fărcașa. Intrarea la spectacol este gratuită. Parteneri: Consiliul Județean Maramureș, Primăria Șomcuta Mare.

De la ora 17,30, în sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează lansarea volumului „Arborele vieții și cunoașterea de sine”, autor Raul Lazăr alias Naran Gheser, apărut la Editura Librex, București. 2023. Invitați: Naran Gheser – autor,  Ionuț Radu, director Editura Librex.

Între orele 19 și 23, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare organizează o serată cultural-științifică specială dedicată centenarului planetariului modern, cu expoziție digitală, demonstrații astronomice de planetariu, vizionări fulldome, plimbări în parcul astronomic și povestiri sub felinar.

Teatrul Municipal Baia Mare găzduiește, de la ora 19, premiera spectacolului ”De-conectat… de primăvară”. Spectacolul se joacă la Sala Mare și durează 100 de minute.

Centrul comercial Baia Mare Value Centre vă invită să luați parte la Festivalul Primăverii Băimărene. Timp de 10 zile, între 29 martie și 7 aprilie, parcarea centrului comercial se transformă într-un carnaval plin de culoare cu atracții pentru toate gusturile. Și pentru că un festival nu e complet fără muzică, pregătiți-vă pentru un weekend plin de ritm: vineri, 5 aprilie – vibrați în ritmurile lui DJ Yaang, sâmbătă, 6 aprilie – lăsați-vă fermecați de vocea lui MIRA, duminică, 7 aprilie – show-ul incendiar al lui Puya. Accesul este liber.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica