Atenție! Trichineloza este vizibilă doar la trichineloscop

Pentru că suntem în perioada în care se sacrifică mulți porci în România, este foarte important ca aceștia să fie sănătoși.

Examenul trichineloscopic este obligatoriu la porcii crescuţi şi sacrificaţi în gospodărie pentru a elimina riscul de îmbolnăvire. Trichineloza este o boala parazitară care afectează omul prin consumul de carne de porc infestata cu larve ale unui parazit din genul Trichinella. Infestarea cu Trichinella spp. nu produce semne clinice animalelor parazitate, prin urmare, porcul, nu manifestă semne clinice de boală.

Înainte de efectuarea examenului trichineloscopic, este strict interzis consumul oricărui produs (inclusiv urechi, şorici, etc.) de la porcul sacrificat în gospodărie. Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea examinării pentru Trichinella spp. este obligatorie şi se efectuează pe probe provenite atât de la porcii identificaţi şi introduşi în baza naţională de date, cât şi de la porci neidentificaţi, care nu figurează în baza naţională de date.

Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave.

foto Lumea Satului

cm
cm