ATENȚIONARE. Risc de viituri pe râuri din nord-vestul și vestul țării

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din nord-vestul și vestul țării, în bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Crişul Negru, Crişul Alb, Timiş, Bârzava și Moraviţa.
Astfel, începând de astăzi, 21 ianuarie, ora 12, până luni, 22 ianuarie, la aceeași oră, este activ Codul portocaliu, pe râurile din bazinul hidrografic Tur – sectorul situat în aval de stația hidrometrică Turulung (sector îndiguit, judeţul Satu Mare).
De asemenea, este în vigoare Codul galben, începând de astăzi, ora 12, până luni, la miezul nopții, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crasna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crişul Alb (sector îndiguit, judeţul Arad) și Timiş (sector îndiguit, judeţul Timiş).
Acesta este valabil începând de astăzi, de la ora 12, până luni, la aceeași oră și pe râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru (sector îndiguit, judeţele: Bihor şi Arad), Bârzava (sector îndiguit, judeţul Timiş) și Moraviţa (sector îndiguit, judeţul Timiş).
În acest context, pot fi depășite cotele de apărare, fiind posibile creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.
Maria STOICA
Maria Stoica
Maria Stoica