AVEM DE UNDE. Bugetul SPAU Baia Mare, majorat cu 7 milioane lei

În ședința de consiliul local Baia Mare de ieri, consilierii locali au aprobat o rectificare bugetară, prin care se alocă o sumă suplimentară de 7 milioane de lei. către Serviciul Public Ambient Urban (SPAU). Acest serviciu al primăriei se ocupă cu amenajarea spațiilor verzi din oraș.

Unii consilieri au cerut explicații, spunând că bugetul de anul acesta al SPAU se apropie de 50 milioane de lei, asta în timp ce anul trecut a fost de doar 15 milioane de lei.

”Ce se întâmplă la SPAU mi se pare ceva incredibil, se ajunge la 50 milioane de lei, având în vedere că anul trecut bugetul era undeva la 15 milioane. Am înțeles că s-a introdus salubrizarea stradală, dar ea era de 9-10 milioane de lei. De ce s-a ajuns la această sumă așa de mare? Este una uriașă.  Nu ies nicicum cifrele. Cineva din executiv să ne spună pentru ce este suma aceasta și ce se întâmplă cu banii?”, a declarat unul din consilierii locali.

Singurul prezent care ar fi putut să ofere informații despre cum vor fi cheltuiți acești bani, a fost viceprimarul Doru Dâncuș,  care totuși nu a oferit nicio explicație. Ședința s-a desfășurat în format online, și când i s-a cerut viceprimarului să intervină, acesta nu a făcut-o, așa că votul consilierilor a fost dat fără ca aceștia să cunoască detalii.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre a trecut cu 12 voturi pentru, 3 împotrivă și 2 abțineri.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA