AZI vor suna alarmele de urgență în Baia Mare

Azi, 13 noiembrie, între orele 13:00 – 15:00, are loc în Baia Mare un exercițiu de alarmare, cu scopul de a verifica modul de cunoaștere, organizare și desfășurare a activităților, pentru înștiințarea, prealarmarea, avertizarea, alarmarea și evacuarea populației, anunță reprezentanții autorităților publice.

Vor fi puse în aplicare, potrivit informațiilor furnizate de către Primăria Baia Mare, „planul local de apărare împotriva inundațiilor, fenomenelor hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică, incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și Planul de evacuare în situații de urgență al municipiului Baia Mare”.

Băimărenilor li se atrage atenția că în cadrul exercițiului se vor activa și sistemele de avertizare acustică a populației de pe raza municipiului. Foarte important – populația nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se dorește testarea modului de gestionare a situațiilor de urgență generate de inundații, de către autoritățile publice centrale și locale.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA