BAIA MARE. A promovat produse online și s-a trezit cu o pagubă de 4.500 lei

O băimăreancă a căzut pradă unei escrocherii prin care era pusă să promoveze diverse produse, online, iar în schimb i se promitea un câștig rapid și ușor. După două luni de zile, femeia și-a dat seama că este păcălită și a sesizat poliția. Între timp însă, a fost păgubită cu suma de 4.500 lei.

”Luni, 9 octombrie polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere de către o băimăreancă, cu privire la faptul că a fost indusă în eroare, pe o platformă de de shopping online. Oferta acestora viza câștigarea unor comisioane prin promovarea unor produse, care implicau însă și o investiție inițială. Femeia a investit și a promovat produsele două luni de zile, timp în care pe platformă apăreau banii ”câștigați”, doar că aceștia nu puteau fi accesați.
Ulterior, pentru a putea beneficia de banii investiți, aceasta trebuia sa achite anumite taxe, moment în care victima a realizat că este înșelată și a sesizat poliția. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Recomandăm internauților să ignore reclamele, mailurile sau campaniile promovate pe rețelele de socializare prin care sunt garantate câștiguri ușoare, să nu transmită datele personale, datele bancare sau copii ale documentelor de identitate prin intermediul rețelelor sociale și să nu instaleze aplicații care oferă acces de la distanță, la cererea unor persoane necunoscute”, arată IPJ Maramureș.

 

Marcel ȘERBAN

 

dh
dh