BAIA SPRIE. A crezut că face bani rapid, dar a rămas fără 16.000 lei din cont

Mai mulți maramureșeni au căzut pradă mirajului câștigurilor rapide și în schimb au fost păgubiți de sume serioase. Polițiștii atrag atenția cetățenilor să nu cadă în capcana escrocilor. În Baia Sprie o persoană a rămas fără 16.000 lei în cont, în timp ce o băimăreancă a fost păgubită cu 4.500 lei, arată IPJ Maramureș.

Atragem atenția asupra unor metode de fraudare online, folosite de persoane care se prezintă drept specialiști din cadrul unor platforme sau campanii de investiții, care promit creșterea rapidă a sumelor investite. Ofertele tentante sunt afișate pe mai multe canale de comunicare (rețele de socializare, mailuri, reclame etc.), și vizează comercializare unor produse care fie nu există, fie sunt asociate fals cu diferite companii reale, pentru a spori credibilitatea acestora.

Un astfel de caz a fost semnalat ieri la Poliția orașului Baia Sprie de către o persoană care, în urma accesării unui astfel de anunț, a fost păgubită cu suma de 16.000 de lei. Victima le-a declarat polițiștilor faptul că în cursul lunii iulie 2023, a accesat un site web în vederea achiziționării de acțiuni la o societate furnizoare de electricitate. Ulterior persoana vătămată a fost contactată de către persoane necunoscute cărora le-a furnizat datele personale și cele ale contului bancar pe care aceasta îl deține, iar la data de 09 octombrie a constatat că din contul bancar i-a fost transferată suma de 16.000 lei și nu mai poate accesa aplicația mobilă a băncii. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, și acces ilegal la un sistem informatic.

 

Marcel ȘERBAN

dh
dh