BAIA MARE. Consiliul Local a aprobat bugetul general pentru 2024: ”Realitatea este că suntem strâmtorați”

În ședința extraordinară a Consiliului Local Baia Mare, desfășurată ieri, a fost aprobat bugetul general pentru anul 2024, creionat cu un accent pe dezvoltare și prioritizarea serviciilor publice esențiale pentru comunitate.

Bugetul municipal pentru anul în curs se ridică la suma de 849.974 mii lei. Din această sumă, aproximativ 274.893 mii lei provin din venituri proprii obținute din impozite și taxe locale, iar sumele provenite din taxa pe valoarea adăugată completează ansamblul. De asemenea, s-a evidențiat alocarea a 50% din bugetul anului 2024 către dezvoltare, ceea ce reprezintă peste 400 de milioane de lei.

”Astăzi, oricât de mult ne dorim, nu putem să facem mai mult. Toți am dori să finanțăm mai mult emblema orașului nostru, Minaur. Să dăm mai mulți bani pentru anumite servicii, investiții în zona educațională, pentru cultură, sport, culte religioase și alte domenii importante pentru comunitate. Realitatea este că suntem strâmtorați. Trebuie să ne axăm pe serviciile publice vitale pentru băimăreni, care au un impact major în calitatea vieții cetățenilor: infrastructura de drumuri, salubrizare, iluminat public, servicii sociale și subvenții pentru instituțiile și serviciile subordonate. Nu putem să ne asumăm investiții care să includă proiecte pe care nu le putem realiza”, a declarat Doru Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica