BAIA MARE. Dezinsecție terestră în municipiu timp de aproape două săptămâni

În Baia Mare Serviciul Public Ambient Urban organizează periodic acțiuni de dezinecție terestră împotriva țânțarilor și căpușelor. O nouă acțiune de acest gen va debuta azi, 18 septembrie și va dura până în data de 29 septembrie, cu posiblitatea de prelungire, dacă situația din teren o va impune.

Primăria Baia Mare a anunțat că „operațiunea are loc în cadrul Programului unitar de acțiune de combatere a vectorilor prin dezinsecție și deratizare, aprobat prin HCL nr. 29/2023. Produsul folosit este Solfac Trio EC 140 NF, având trei substanțe active Cypermethrin 5% + Prallethrin 1% + Piperonil butoxid 8% cu posibilitate de folosinţă a ULV-ului (combaterea ţânţarilor și combaterea căpușelor). Această substanţă face parte din grupa a treia de toxicitate cu administrare pe vegetaţie arborescentă şi erbacee.

Produsele comerciale utilizate în campania de dezinsecţie sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru produse biocide, iar aceste produse vin însoţite de Fişa de Siguranţă şi Declaraţia de Conformitate a firmei care comercializează produsul (Ministerul Sănătații Comisia Națională Pentru Produse Biocide Aviz Nr. 5645BIO/18/12.24 )”.

Marcel ȘERBAN

dh
dh