BAIA MARE. Elevii Liceului ”Transilvania”, într-un proiect educațional inovator

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită de către elevii Liceului Tehnologic ”Transilvania” Baia Mare printr-un proiect de parteneriat educațional cu SC VITAL SA. Sub sloganul din acest an, ”Apă pentru pace”, proiectul a cuprins mai întâi o activitate desfășurată la Liceului Tehnologic ”Transilvania”, dedicată zilei Mondiale a Apei, în 22 martie. Din program nu au lipsit prezentările power-point despre: ”Apa – o problemă a lumii contemporane”, stările de agregare, proprietățile apei, cunoașterea beneficiilor izvoarelor minerale și termale din țara noastră și consecințele poluării apelor. Totodată, elevii au avut parte de o activitate practică și anume identificarea caracterului acido-bazic al soluțiilor apoase.

Pe agenda proiectului va fi inclusă și o vizită la Stația de epurare a apelor uzate Baia Mare. Aceasta se va desfășura în săptămâna 22-26 aprilie, când Liceul Tehnologic ”Transilvania” va marca Săptămâna Verde.

”Proiectul își propune dezvoltarea capacităților de cunoaștere a unui element esențial al mediului înconjurător – apa, în diferite ipostaze şi stimularea spiritului de investigaţie. De asemenea, se urmărește conștientizarea elevilor asupra  problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă. Foarte importante sunt și sfaturile primite de către elevi pentru reducerea consumului de apă, pentru formarea unui comportament ecologic, privind protejarea apelor și înțelegerea importanței apei”, a punctat prof. ing. Victor Todoruț, directorul Liceului Tehnologic ”Transilvania”.

Echipa de coordonare a acestui proiect este formată din: prof. ing. Victor Todoruț, Iuliana Georgeta Baban – profesor geografie, Daniela Florica Pop – profesor chimie, Maria Daniela Cardoș – profesor istorie. Parteneri în proiect: SC VITAL SA – Stația de epurare a apelor uzate Baia Mare.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica