BAIA MARE. Mașina jandarmilor montani, luată cu asalt de cei mici

Jandarmii au desfășurat o nouă activitate cu ocazia programului ,,Școala Altfel”. De data aceasta au fost musafirii drăgălașilor preșcolari ai Grădinițelor ,, Ion Creangă” și „Step by Step” din Baia Mare.

”Foarte entuziasmați și curioși, simpaticii ,, grădinari” ne-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze și cu o mulțime de întrebări. Au fost foarte interesați să afle cum se desfășoară o zi la serviciu pentru noi, dacă avem regula conform căreia trebuie să mâncăm tot din farfurie, dacă jandarmii montani știu să se cațere pe munți sau de ce nu este bine să hrănim ursuleții din pădure. Simpaticele întrebări au primit și răspunsurile jandarmilor, iar maratonul de curiozități a continuat cu cele referitoare la plimbările prin pădure.

Cu această ocazie le-am vorbit micuților despre diferența dintre animalele sălbatice pe care le putem întâlni în pădurile noastre și animale domestice pe care le avem acasă, despre ce înseamnă drumețiile prin pădure sau pe munte și de ce îmbrăcămintea pe care o purtăm în astfel de situații este esențială. Totodată, cei mici au fost surprinși să afle că avem voie să facem gălăgie pe munte sau chiar să cântăm. Bineînțeles, am dezbătut și problema echipării rucsacului de călătorie, ce elemente trebuie să conțină acesta și de ce pelerina de ploaie, lanterna sau rezervele de apă și de hrană sunt atât de importante într-o astfel de situație.

Încântarea copiilor a fost însă maximă, atunci când au aflat că au voie să urce în mașina jandarmilor montani, ba mai mult, unii dintre ei chiar și-au propus să-i scrie Moșului să le aducă și lor o astfel de mașină. Drept mulțumire pentru vizita noastră, cei mici s-au gândit să ne recompenseze cu un cântecel de toamnă și cu multe aplauze”, au precizat reprezentanții IJJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA