BAIA MARE. Șofer posibil drogat oprit de poliție pe strada Gării

Noi acțiuni ale polițiștilor rutieri din Baia Mare soldate cu depistarea în trafic a unor persoane care s-au urcat la volan deși consumaseră înainte fie alcool, fie droguri. În weekend, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, în timpul executării activității de patrulare în zona de competență, pe strada Gării a interceptat un autoturism, motiv pentru care, polițiștii au procedat la oprirea acestuia, folosind mijloacele acustice și luminoase din dotarea autospecialei.
„Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un băimărean de 32 de ani, iar cu ocazia verificării acestuia, s-a constatat faptul că i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Bărbatul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice dar, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive (6 substanțe). Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, acesta refuzând prelevarea.
De asemenea, polițiștii au constatat faptul că, pentru autoturismul condus nu figurează cu asigurare RCA valabilă, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor în vigoare, fiindu-i reținute plăcuțele de înmatriculare.
Băimăreanul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea  unui vehicul de către persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, arată IPJ Maramureș.
Marcel ȘERBAN
dh
dh