RADU TRUFAN (USR): “Faptul că înregistrăm în sondaje 14,7% demonstrează că USR este consolidat din punct de vedere politic”

Flash-interviu: Cum comentați rezultatele ultimelor sondaje de opinie despre intențiile de vot ale românilor, la alegerile de anul viitor, în care PSD e creditat cu 30%, PNL – 20%, AUR – 20%, USR – 14%, UDMR – 5%, iar la alegerile prezidențiale, în pole-position se află independentul Mircea Geoană?

Radu Trufan, președintele USR Maramureș, a declarat în exclusivitate pentru Glasul Maramureșului:

“Din perspectiva mea, sondajele de opinie sunt irelevante. Știm cu toții că acestea au un caracter orientativ și nu reflectă în mod necesar dorințele întregului grup țintă. Când seniorii sunt intervievați, aceștia au o anumită opinie, iar dacă întrebările sunt adresate tinerilor, aceștia vor da, probabil, răspunsuri mult mai diversificate. Cu toate acestea, analizând rezultatele recent publicate în Glasul Maramureșului, ne bucură faptul că avem un 14,7% în ceea ce privește intenția de vot a electoratului. Aș dori să vă reamintesc că în 2020 am obținut 15%, însă făceam parte din alianța USR-PLUS. Faptul că în prezent înregistrăm 14,7% demonstrează că USR este consolidat din punct de vedere politic, chiar dacă o parte dintre parlamentarii aleși pe liste USR PLUS au migrat spre o formațiune politică nou înființată.

Referitor la alegerile europarlamentare, USR obține, conform sondajelor recent publicate, 15,2%. Aici consider că scorul pe care-l vom înregistra va fi mai mare. Cei care au efectuat sondajul nu cred că au ținut cont de voturile românilor din străinătate, unde USR a obținut procente importante întotdeauna. În calitate de președinte al USR Maramureș, doresc să subliniez că avem pentru prima dată pe listă un om de afaceri cunoscut din Baia Mare, Dan Adrian Pop. Chiar dacă unii consideră că acest lucru nu reprezintă o realizare foarte mare, pentru mine, ca om politic, faptul că un băimărean a avut curajul și încrederea să candideze pentru o funcție atât de importantă demonstrează că avem oameni pregătiți pentru elita politică.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, măsurile de guvernare adoptate în prezent sunt considerate antisociale, adâncind sărăcia pentru a susține privilegiile, pensiile speciale și interesele unor indivizi care, prin acțiuni necinstite, își umplu propriile buzunare. Date fiind aceste aspecte, din punctul meu de vedere, favoritul în cursa pentru prezidențiale va fi candidatul viitorului pol de dreapta. Așadar, cu siguranță vom asista la schimbări de opinii până în 2024”.

A consemnat Dorin ȘTEF

GlasulMM
GlasulMM