BAIA MARE. Surpriza pregătită pentru micuții pacienți, la Spitalul Județean

Investițiile la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare continuă. Într-un live pe Facebook, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan a realizat o vizită pe șantier pentru a vedea felul în care evoluează lucrările de reabilitare la unitatea spitalicească, mai exact pe zona UPU, inclusiv cea de pediatrie. Spațiul va fi amenajat pentru a fi cât mai prietenos cu copilașii, pentru a se simți cât mai confortabil, pentru a le scădea spaima de a ajunge la medic de urgență. Există inclusiv un perete ca o tablă, pe care cei mici pot să deseneze și să se joace, cât timp așteaptă pentru a fi consultați.

”Au fost schimbate aici toate instalațiile, inclusiv aer condiționat, lumini. Pe jos nu avem parchet ci tarchet, un sistem special de pardosea pentru acest tip de funcționalitate, pentru trafic intens, care se curăță foarte ușor”, a precizat Ionel Bogdan.

 

Lucrări în desfășurare și la ambulatoriul integrat

Se lucrează și la ambulatoriul integrat, unde se află în derulare un proiect pe fonduri europene. Se face gradual, pentru că este un aflux mare de pacienți, pentru a nu deranja foarte tare activitatea medicală. Și pe jos va fi tot tarchet și el va ajunge și pe perete

”Un proiect care este deja în derulare, am finalizat tot ce înseamnă achiziții, s-a început implementarea și-n luna iunie trebuie să fie gata, conform planului. Este una dintre cele mai aglomerate zone din Spitalul Județean. Dacă în zona de Primiri Urgențe sunt peste 100.000 de oameni care intră pe an, în ambulator intră peste 125.000 de oameni pe an. Traficul este extrem de intens și era necesar să îl reabilităm. Totul se face etapizat astfel încât să nu existe disconfort pentru pacienți. Acum spațiile de așteptare sunt mai mici și programul s-a modificat. Ne cerem scuze pentru că există un anumit disconfort, dar ne străduim să fie cât mai mic. Vorbim și de partea de dotări necesare, care vor fi achiziționate, pentru ambulator printr-un proiect pe fonduri europene. Schimbăm și ușile, pentru că cele vechi erau un dezastru”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

(Advertorial)

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA