BAIA MARE. Tarifele majorate la transportul public au încins spiritele în Consiliul Local

Un proiect pus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de ieri a Consiliului Local Baia Mare a încins spiritele. Discuțiile au plecat de la majorarea tarifelor la transportul public din oraș.

”Nu contest faptul că, din 2019 până astăzi, nu s-au scumpit piesele, mentenanța, combustibilul, salariile au crescut. Eu contest faptul că noi mărim fără să le dăm oamenilor nimic în schimb. Avem aceeași mizerie în autobuze, aceeași lipsă de siguranță”, a spus consilierul local Bogdănel Gavra. În completare, consilierul local Horia Buhan a cerut, mai întâi, un plan de eficientizare a societății Urbis.

”E o mână pe care încercăm să o întindem societății Urbis ca să scădem presiunea pe bugetul local, să reducem din partea de subvenție pe care o alocăm în fiecare lună pentru transportul public. Evident că societatea Urbis, prin managementul de acolo, trebuie să vină cu alte soluții de eficientizare a activității și de reducere a costurilor”, a punctat Doru Dăncuș, viceprimarul municipiului Baia Mare.

Consilierul local Radu Ardelean a precizat, în schimb, faptul că proiectul aflat pe ordinea de zi a vizat doar mandatarea primarului interimar pentru a vota în ”într-un anumit fel în AGA”.

”Înseamnă că nu noi, aici, în consiliu, stabilim dacă vom crește sau nu prețurile la bilete. Stabilim doar ce mandat să îi dăm primarului. Acestea fiind spuse, nu are nicio legătură rata inflației, care a fost propusă pentru a fi aplicată ca majorare, cu condițiile care sunt în autobuze”, a subliniat Radu Ardelean.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica