VIȘEU DE SUS. Valea Râului intră în curând în reabilitare

Investițiile în infrastructură continuă în orașul Vișeu de Sus, iar edilul Vasile Coman anunță că a fost publicată în SEAP documentația privind licitația deschisă pentru atribuirea contractului de achiziție publică de execuție lucrări în vederea modernizării străzii Rîului (Valea Râului, așa cum o știu localnicii).
”Proiectul, cu o valoare totală de 13 milioane de euro, presupune execuția unor lucrări ample de reabilitare și modernizare pe o lungime de 7 km, de la Pod Valea Scradei până la Pod Novăț, respectiv amenajarea unei platforme rutiere de 5,50m lățime, acostamente și trotuare pe alocuri, sistem de scurgere a apelor pluviale, podețe, rigole de acostament, șanțuri pereate, ziduri de sprijin și consolidări, așa cum am reușit și în alte zone și cartiere ale orașului.
După extinderea rețelelor de apă potabilă, canalizare menajeră și asfaltarea tronsoanelor de drum aferente străzilor 1 Mai și Rîului, de la Pod A.I. Cuza până la Pod Valea Scradei, fără susținerea nimănui, în ciuda promisiunilor făcute de unii și alții acum aproape 4 ani, vom depune acum toate eforturile necesare pentru modernizarea drumului până la ultima locuință de pe Valea Râului, așa cum se cuvine și cum ne dorim cu toții. Această zonă oferă un potențial turistic imens, iar acest aspect trebuie exploatat la maximum. După verificarea și aprobarea documentației publicată, va urma perioada de depunere a ofertelor, iar apoi perioada de evaluare, iar dacă totul decurge firesc, vom putea vorbi de începutul lucrărilor încă din această toamnă.
Cunoaștem fiecare părticică din acest oraș, toate problemele cu care ne confruntăm și lacunele pe care le avem, dar în același timp avem și soluții. Soluții care, însă, înseamnă, înainte de orice, timp și bani. Aveți convingerea că, rând pe rând, vom acoperi câte un segment, oricare ar fi el, și vom oferi condiții de trai normale, decente, pentru toți locuitorii orașului nostru, indiferent de zonă, fie că vorbim de Vișeu de Mijloc, Rădeasa, Valea Vinului, Sângerel, Pinului, Poduri, sau alte cartiere deficitare în acest moment din anumite puncte de vedere.
Nu vă cerem decât răbdare și încredere, așa cum le-am cerut și vișeuanilor din Țipțerai, Feher Șandor, Iza, Fabrica de Pâine, 1 Mai, Rîului (până la pod), Măceșelor, Botoaia, Arșița, Mioriței, Cartierul bătrân sau multe altele, cartiere în care s-au executat ample lucrări de modernizare. Așa cum le-am cerut dascălilor, părinților și elevilor – și avem acum finanțări obținute pentru renovarea/modernizarea/dotarea tuturor instituțiilor de învățământ din oraș! Așa cum le-am cerut locuitorilor celor 2 cartiere de blocuri – iar acum avem finanțări obținute pentru renovarea a 20 de blocuri și pregătim deja următoarele! Așa cum le-am cerut pasionaților de sport – pentru care avem la acest moment o bază sportivă ultra modernă finalizată, un bazin de înot didactic și o pistă de biciclete aproape gata! Așa cum le-am cerut cadrelor medicale și pacienților – pentru care acum avem un spital reclădit de la ZERO și un ambulatoriu de specialitate, ambele la standarde europene, cu dotări de milioane de euro.
Așa cum le-am cerut-o lor, tuturor celor de mai sus, personal, așa vă cer și dumneavoastră. Nu vă cer nimic mai mult. Răbdare și încredere! Dumneavoastră alături de mine și eu alături de dumneavoastră”, este mesajul transmis de Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.
Ana-Maria HOJDA
(P)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA