BAIA MARE va avea o rețea de defibrilatoare automate

Cu unanimitate de voturi, Consiliul Local Baia Mare a aprobat implementarea proiectului Părinți Salvatori, de dotare a Municipiului Baia Mare cu Defibrilatoare Automate, anunță Vasile Vlașin, cel care a militat de ani de zile pentru necesitatea unei asemenea ”rețele”. Finanțarea din partea municipiul Baia Mare este de 500.000 RON, iar contribuția proprie va fi de
peste 50.000 RON.
”Totodată vom demara discuții cu mediul de afaceri local, pentru a extinde acest proiect, prin implicarea companiilor locate ca parteneri terți, în felul acesta să putem extinde rețeaua pe care o putem realiza în baza prezentului parteneriat. Este același proiect votat de băimăreni în anul 2022 și ieșit câștigător pe locul 1, dar pe care primarul de atunci a refuzat să îl implementeze. Baia Mare devine astfel PRIMUL MUNICIPIU din România care va avea o infrastructură imediată pentru salvarea de vieți, accesibilă oricărei persoane.
Defibrilatoarele automate pot fi folosite de orice persoană, întrucât acestea acționează independent, fiind niste roboți super-performanți, ba mai mult ghidează prin comenzi vocale utilizatorul și îi spune tot ce trebuie să facă. În plus, vom tipări un material informativ sub formă de revistă, pe care îl vom distribui fiecărei familii din Baia Mare, pentru a cunoaște toate detaliile necesare, inclusiv harta amplasării Defibrilatoarelor pe raza municipiului.
În săptămânile care vor urma voi vorbi mult despre acest subiect, pentru că fiecare băimărean trebuie să afle și Baia Mare trebuie să devină un exemplu de bune practici pentru toată România. În toate țările care își respectă cetățenii, ceea ce facem noi acum în Baia Mare, este deja implementat de mulți ani de zile. Defibrilatoarele sunt ceva obișnuit, la fiecare pas…
Până acum, în Baia Mare aveam doar două defibrilatoare: unul donat de Clubul Rotary, în Galeria Auchan și unul donat de mine, pe strada Școlii”, a declarat Vasile Vlașin, președintele Asociației Părinți Salvatori.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA