BAIA SPRIE. Seminar dedicat foștilor deținuți politici din coloniile de muncă din zonă

La Centrul de informare și documentare „Martirii Crezului” (puțul 5) din Baia Sprie, a avut loc, în acest final de săptămână, un seminar dedicat foștilor deținuți politici din coloniile de muncă Baia Sprie, Cavnic, Nistru și luptătorilor din Rezistența Armată Anticomunistă.

Doru Lazăr, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, a vorbit despre importanța informării noilor generații despre perioada comunistă, pentru ca atrocitățile petrecute atunci să nu se mai repete:

„Comemorarea celor care au plătit cu viața pentru libertatea lor, a întregului popor trebuie să dăinuie în timp. Mă bucur că acest loc, care are destinație turistică, are și rol de informare cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat în perioada comunistă, pentru că doar prin cunoașterea istoriei putem să evităm repetarea trăirilor pe care le-au îndurat martirii din lagărele comuniste, precum acesta din Baia Sprie”.

Evenimentul a fost organizat de orașul Baia Sprie alături de Asociația Om pentru Om, Asociația Pro-Activ Memoria, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Naționale și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA