BILANȚ. Organizația de seniori a PSD Maramureș numără 860 de membri

Interviu cu Alexandru Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Maramureș și subprefect al județului Maramureș; în prezent președintele organizației de seniori din cadrul PSD Maramureș.

Domnule Alexandru Cosma, care este rolul pe care îl au seniorii în cadrul PSD Maramureș?

– Știți că în cadrul Partidului Social Democrat avem o organizație de tineret și o organizație de femei. Pe data de 16 mai 2008, la Conferința Națională a Partidului Social Democrat, s-a decis înființarea organizației seniorilor Partidului Social Democrat. Deci anul acesta am împlinit 15 ani de existență. Scopul este, pe de o parte, de a disemina mai bine, spre populație, ideile și principiile noastre, iar pe de altă parte de a afla în timp real problemele cu care se confruntă persoanele de vârsta a treia și de a găsi soluții la aceste probleme.

Sunteți președintele organizației de seniori din cadrul PSD Maramureș. Ce ați întreprins în această calitate?

– În primul rând ne-am străduit ca să întărim această organizație. Apoi am identificat simpatizanții PSD. Noi avem rolul de a recomanda organizației mari, de bază, pe cei care sunt simpatizanți ai partidului, pentru a deveni membri de partid. De ce? În mod firesc, ca orice partid, ne propunem să câștigăm alegerile locale, județene și parlamentare, iar pentru asta avem nevoie de organizații puternice.

Care sunt doleanțele persoanelor de vârsta a treia?

– Cunoaștem programul Guvernului pentru pensionari. S-au făcut foarte multe eforturi să se mărească pensiile, iar acolo unde nu s-a putut trece la indexarea pensiilor, așa cum s-a propus începând cu 1 ianuarie 2023 (sperăm că Legea 217 să intre în funcțiune), s-au acordat ajutoare, care se plătesc de două ori pe an, pentru energie și alimente. Principala doleanță este indexarea pensiilor.

Cum apreciază seniorii din PSD aceste măsuri luate de către Guvern?

– Fiind într-un dialog permanent cu ei, pot să vă spun că ei apreciază efortul Executivului, dar la mine vin și semnale de a transmite că, deși aceste ajutoare sunt foarte bune și punctual revolză anumite probleme, să solicităm în continuare să intre în vigoare Legea 217, în vederea indexării pensiilor.

Aveți sprijin din partea organizației PSD?

– Ne bucurăm că deputatul Gabriel Zetea, care este și președinele organizației județene, este acum în conducerea Camerei Deputaților și prin el mesajele noastre ajung foarte repede la nivel național.

Câți membri numără organizația, în momentul de față?

– În momentul de față suntem 860 de membri, la nivel județean.

A consemnat Dorin Ștef

GlasulMM
GlasulMM