BLESTEMAT A FI ORICARE. Volumul Valeriei Bilț va fi lansat și în Baia Mare

Cutremurătorul și fascinantul volum scris de Valeria Bilț, ”Blestemat a fi oricare”, lansat recent în cadrul Festivalului Internațional de Literatură, Artă și Tradiții ”Zilele Iei, Zilele Poeziei” de la Târgu Lăpuș, va fi prezentat și publicului băimărean, într-un eveniment programat pentru 18 iulie, de la ora 18, la librăria Cărturești din incinta Baia Mare Value Centre.

Lansarea va fi moderată de Dana Buzura-Gagniuc, manager al revistei de cultură ,,Nord Literar”. Vor prezenta: dr. Daniela Sitar-Tăut, director Actaeon Books, și conf. univ.dr. Gheorghe Mihai Bârlea.

”Recentul roman, Blestemat a fi oricare întregește saga emigrării, începută în romanul precedent, Ubi bene?… Ubi patria?, oferind o diagnoză probă a comunității românești din America, dar mai ales traduce, prin personale felii de viață, testamentul lăsat de unicul fiu, „resorbit în Lumină și devenit Pace…””, punctează dr. Daniela Sitar-Tăut.

Valeria Bilț este profesor de limba și literatura română, doctor în filologie, romancier, poet, eseist, critic literar, publicist, producător de programe de televiziune locală, președinte al Despărțământului Astra Lăpușeană, al Asociațiunii Transilvane pentru Literatura și Cultura Poporului Român, din 1990.

Maria STOICA

 

Maria Stoica
Maria Stoica