Bogdan Aurescu va reprezenta România la Forumul Economic Mondial de la Davos

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa, în perioada 19-20 ianuarie 2023, la Forumul Economic Mondial (“World Economic Forum”), la Davos-Klosters, în Elveția. Șeful diplomației române a fost invitat la eveniment de Președintele Forumului, Børge Brende, fost ministru al afacerilor externe al Norvegiei.

În acest context, șeful diplomației române va participa, în 20 ianuarie 2023, în calitate de vorbitor principal, la dezbaterea cu tema “A New Helsinki for the World”, alături de omologii săi din Slovenia (ministrul de externe Tanja Fajon), Kuweit (ministrul de externe Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah), Pakistan (ministrul de externe Bilawal Bhutto Zardari) și de președintele consiliului director al Freedom House, Jane Harman, dezbaterea fiind moderată de redactorul șef al Foreign Affairs, Daniel Kurtz-Phelan. În cadrul dezbaterii, ministrul român va aborda elemente de interes privind evoluțiile geopolitice actuale și necesitatea consolidării dialogului la nivel global în materie de securitate. Totodată, în cadrul sesiunii tematice, șeful diplomației române va prezenta poziția țării noastre cu privire la imperativul întăririi ordinii internaționale bazate pe reguli și al respectării principiilor de drept internațional. Astfel, ministrul Bogdan Aurescu va arăta că provocările complexe la adresa arhitecturii de securitate europene și euroatlantice determină necesitatea menținerii integrității valorilor și principiilor pe care se bazează, cât și a unui dialog eficient între partenerii care împărtășesc viziuni comune la nivel global.  

Participarea ministrului Bogdan Aurescu la prestigiosul Forum Economic Mondial oferă oportunitatea de a promova demersurile și pozițiile României la nivel internațional, precum și prioritățile de politică externă în fața unor participanți de cel mai înalt nivel, atât prin participarea la dezbateri, cât și prin întâlnirile bilaterale stabilite cu oficiali guvernamentali și cu alți participanți de nivel înalt la evenimentul de la Davos-Klosters.

mg
mg