BOGDAN VODĂ. Demersuri pentru crearea unui centru de zi pentru vârstnici

În comuna Bogdan Vodă s-a dat stratul procesului de realizare a unui centru de zi pentru vârstnici. Spațiile respective vor putea folosite de cetățenii care soresc să socializeze și inclusiv să facă mișcare. În plus, va exista și o echipă mobilă, pentru acordare de îngrijiri la domiciliu, celor care vor avea nevoie, anunță Anuța Enea-Bizău, primarul comunei.

”Avem un contract de finanțare semnat cu Ministerul Muncii pentru realizarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice Aici va fi o construcție nouă. Contractul este semnat, dar încă nu putem să-l scoate la licitație, pentru că nu este gata documentația.

Nu puteam depune singuri la acea dată, pentru că nu aveam acreditat serviciul de asistență socială. Acum îl avem. Aveam doar o persoană care lucra în acest compartiment, dar compartimentul nu era acreditat. Va fi un centru de zi, beneficiarii nu vor putea să rămână peste noapte. Vor fi și aparate de făcut sport, mișcare, dar va fi și o echipă mobilă, pentru îngrijiri la domiciliu, dacă va fi cazul”, a declarat, pentru Glasul Maramureșului, Anuța Enea-Bizău, primarul comunei Bogdan Vodă.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA