CĂLINEȘTI. Noi investiții pentru elevi

În ultimii ani, în comuna Călinești au fost efectuate mai multe investiții în educație, pentru a oferi elevilor cele mai bune pentru a-și ține orele. Printre altele, Școala din Văleni a fost complet reabilitată, după ce a luat foc în urmă cu aproximativ 5 ani. De asemenea, de anul acesta, copiii au la dispoziție și o sală nouă de sport, iar în curând vor începe lucrările la corpul B al școlii din Văleni.

”Prima investiție a fost Școala de la Văleni. În 2018, în urma unui incendiu, clădirea a ars și a fost afectată în proporție de 80%. Aceea a fost prima investiție pe care am făcut-o și am făcut o școală modernă. Investiția a costat 15 milioane de lei. Școala este dotată cu toalete, cabinet medical, sală profesorală, spații pentru elevi.

O altă investiție a fost sala de sport de la Călinești, finanțată prin CNI, care a costat 60 milioane de lei. Sala a fost inaugurată anul acesta în luna martie. Acum avem în licitație Școala de la Văleni, corpul B, investiție finanțată prin Agenția Fondului de Mediu, în valoare de 33.000 de lei. Va fi dotată cu tot ce este nevoie”, a declarat Petru Nemeș, primarul comunei Călinești.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA