CARAVANA MESERIILOR. Elevii de clasa a VIII-a, în vizită la operatori economici importanți din Maramureș

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș va organiza, în perioada 6–9 martie, campania ”Caravana meseriilor”, pentru promovarea calificărilor obținute prin școala profesională. În cadrul acesteia sunt planificate vizite ale elevilor din clasa a VIII-a, interesați de învățământul profesional, la operatori economici importanți din județul Maramureș.

Proiectul „Caravana meseriilor” este organizat în baza Legii nr. 66/ 2019, prin care ziua de 11 martie a fost desemnată ca „Ziua Națională a Meseriilor”. Conform prevederilor legislative, cu 30 de zile calendaristice anterioare Zilei Naționale a Meseriilor, Ministerul Educației, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ organizează, în parteneriat cu operatorii economici interesați, campanii de comunicare publică pentru promovarea învățământului profesional și a meseriilor.

Programul activităților cuprinde: luni, 6 martie, vizită la SC ATP MOTORS RO SRL și SC RAMIRA SA Baia Mare; marți, 7 martie, vizită la SC WEIDMULLER INTERFACE ROMANIA SRL și SC OPTIBELT POWER TRANSMISSION SRL Tăuții Măgherăuș; miercuri, 8 martie, vizită la SC UNIVERSALL ALLOY CORPORATION EUROPE SRL Dumbrăvița; joi, 9 martie, vizită la SC EATON ELECTRO PRODUCŢIE SRL Sârbi.

Mircea GRIGOR

mg
mg