CAVNIC – Regal de culturalitate și spiritualitate

Colegiul Economic „Pintea viteazul” Cavnic a găzduit, în data de 20 ianuarie, un regal de culturalitate și spiritualitate: „Reverberații eminesciene”. Proiectul se află la a opta ediție și a fost inițiat și coordonat de prof. dr. Crina Borcut.

Evenimentul a înregistrat în deschiderea sa un număr de aproape 200 de persoane, fiind onorat cu prezența de reputatul eminescolog prof. univ. dr. habil. Cornel Munteanu, prof. dr. Terezia Filip, prof. dr. Valeria Bilț, personalități care au discursat pe marginea unei întrebări pregnante în contextul actual: de ce să-i mai citim pe clasici sau, altfel spus și mai aplicat, mai este necesară lectura clasicilor în devenirea unor tineri racordați la alte surse „mai moderne”?

Drintre oaspeții de seamă îi amintim pe: prof. dr. Filip Dan, inspector școlar general adjunct, prof. dr. Coza Ancuța, inspector școlar pentru proiecte educaționale, prof. dr. Dipșe Andrei, inspector școlar pentru activități extrașcolare, care au adus la Cavnic salutul și susținerea instituției, Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic, Ioana Petruț, directorul Casei de Cultură a orașului.

În partea a doua a evenimentului s-a desfășurat concursul pe secțiuni (recitare, creație, exegeză/ hermeneutică, traducere – engleză și franceză -, respectiv arte vizuale), la care au participat peste 50 de elevi de la 9 licee din județul Maramureș.

mg
mg