COD PORTOCALIU. Ploi, vijelii și vânt puternic, în județ

Vremea se strică și va deveni instabilă, în zilele următoare. Din această seară va intra în vigoare o avertizare de cod galben, iar marți vom avea cod portocaliu, anunță reprezentanții CJSU Maramureș.

Astfel, în intervalul 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08 avem avertizare de cod galben, cu intensificări ale vântului, vijelii.
În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

Avertizarea de cod galben se va menține și mâine până la ora 22.00 însă pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

În același timp, autoritățile au emis și o avertizare de cod portocaliu, valabilă în intervalul 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 18, când vom avea parte de vânt puternic.
”Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h”, arată oficialii CJSU Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA