CONCURSURI INTERNAȚIONALE – Cinci elevi din Maramureș vor primi burse de merit olimpic

Ministerul Educației a făcut publică lista cu cei 164 de elevi olimpici din țară care, în anul școlar 2021-2022, au obținut medalii și mențiuni la competițiile internaționale.

Conform ordinului de ministru care reglementează sumele corespunzătoare premiilor obținute, acești elevi vor primi o bursă de merit de olimpic internațional în cuantum cuprins între 638 de lei – mențiune și 2.550 de lei – medalie de aur. Pentru medalia de argint sau premiul al II-lea bursa este de 1.913 lei, în vreme olimpicii cu medalie de bronz sau premiul al III-lea vor încasa 1.275 lei.

Pe lista celor 164 de olimpici din țară se află și cinci elevi din Maramureș: Dragoș Victor-Vasile – medalie de aur (punctaj maxim) la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare), Ladanyi Laura – mențiune la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Cultură Maghiară ”Apaczai Csere Janos” (Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Baia Mare), Traian Rareș Tuș – medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare), Iercoșan Andrei Ștefan – medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare), Petrenciuc Daniel – medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare).

Ministerul Educației a publicat și o listă cu elevii care au fost în clasa a XII-a în anul școlar trecut (2021-2022) și au obținut medalii și mențiuni la concursurile și olimpiadele internaționale. Printre cei 21 de foști liceeni se află și maramureșeanca Hosu Iulia care a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației. Aceasta a fost admisă la Delft University of
Techonology (TU Delft), în Olanda.

mg
mg