CONSILIUL JUDEȚEAN. Mare investitor german, vine în Maramureș

În luna mai anunțăm primul mare investitor german care vine în Maramureș, în urma colaborării cu Ambasada Germaniei în România și Camera de Comerț Româno – Germană, spun reprezentanții CJ Maramureș.
„M-am bucurat de revederea cu Excelența Sa Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în București. Îi sunt recunoscător pentru primirea călduroasă! Întrunirea noastră a avut în prim plan proiectele de colaborare pe partea economică. Germania este principalul partener al României în materie de investitori.
Vestea cea mai bună este că am reușit să atragem în județul nostru un prim mare întreprinzător german! Această investiție este rezultatul colaborării excelente dintre Consiliul Judeţean Maramureş, Ambasada Germaniei și Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) din România.
Avem în derulare realizarea Parcului industrial din Baia Sprie, aproape 11 milioane de euro din fonduri europene, dar și alte șase investiții similare în Șomcuta Mare, Fărcașa, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă, Mireșu Mare și Giulești. La această investiție se adaugă sume cuprinse între 10 și 20 de milioane de euro granturi pe fiecare parc industrial, de care vor putea beneficia investitorii care își vor desfășura activitatea aici.
Parcurile vor fi populate cu investitori români, dar și cu străini care doresc să se dezvolte în județul nostru. Toate acestea din dorința de a oferi locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni, tineri și nu numai, dar și pentru creșterea economică a Maramureșului!
Îi mulțumesc din suflet Excelenței Sale pentru prietenie, colaborare, deschidere și seriozitate, dar și pentru proiectele pe care le avem împreună pentru Maramureș!”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
(Advertorial)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA