DARIUS POP, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș: ”Biserica este în sufletul fiecărui maramureșean”

Maramureșul are o bogată moștenire religioasă, care reflectă credința în Dumnezeu și legătura cu divinitatea pe care maramureșenii o au. Bisericile au un rol central în viața religioasă și socială a comunității noastre, promovând un sentiment de unitate și apartenență.

Biserica și Maramureșul sunt profund împletite, bisericile de lemn servind nu numai ca repere religioase, ci și ca simboluri culturale care reflectă moștenirea spirituală, artistică și istorică a regiunii noastre. Maramureșul are cea mai înaltă biserică de lemn din lume, în cadrul Mănăstirii Săpânța Peri, iar acest element stă drept mărturie a faptului că Biserica, în Maramureș, este de o importanță fundamentală, care a contribuit la păstrarea identităţii naţionale şi spirituale, la consolidarea unității noastre naţionale. Biserica este în sufletul fiecărui maramureșean, care unește comunitatea noastră în spiritul păstrării valorilor culturale și patrimoniale de care suntem atât de mândri și pe care le păstrăm cu sfințenie din generație în generație.

Darius POP, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș

Comandat de AUR Maramureș, cod mandatar financiar: 21240330

GlasulMM
GlasulMM