LUCRĂRI. Drumarii ies din nou la lucru la podul de la Lăpușel după 15 august

Luna august, considerată a fi cea mai aglomerată lună din an în Maramureș, aduce o serie de lucrări pe DN 1C, în zona podului Lăpușel. Asta evident spre nemulțumirea șoferilor care trebuie să suporte o continuă așteptare până să ajungă la destinație. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat că în această perioadă se desfășoară, conform contractului, pe DN 1C, la podul din localitatea Lăpușel, lucrări de înlocuire a rosturilor de dilatație (dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație).

„Circulația rutieră se desfășoară în zonă alternativ, pe un sens, dirijată semaforizat, completată în orele de vârf cu piloți de dirijare. Ultimele lucrări de înlocuire a rosturilor de dilatație s-au efectuat în anul 2013. Lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație, pe partea dreaptă (sensul de mers Baia Mare – Dej), sunt prevăzute a fi finalizate, în data de 11 august 2023, urmând să fie reluate, pe drumul național, la podul din localitatea Lăpușel, pe celălalt sens de circulație, după Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Rute alternative pentru participanții la trafic sunt DJ 182 B, Remetea Chioarului – Șomcuta Mare, un drum recent reabilitat, respectiv DJ182B, Cătălina – DJ184A, Coltău – Arieșu de Pădure – Finteușu Mic – Satulung (doar pentru autoturisme). Ne cerem scuze pentru disconfortul creat! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a anunțat Rudolf Stauder.

Marcel ȘERBAN

dh
dh