DEZVOLTARE. Concurs de orientare în carieră organizat de Colegiul ”Șincai”

Până în 29 martie, școlile se pot înscrie la concursul interjudețean de orientare în carieră „Ce voi deveni? Cum voi deveni?”, ediția a VIII-a, organizat de Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

În cadrul concursului, elevii își pot identifica propriile aptitudini, valori și interese, pot reflecta asupra unei viitoare profesii și își pot găsi sursa personală de motivație în alegerea carierei. De asemenea, concursul încurajează exprimarea creativității literare, artistice și digitale, contribuind astfel la dezvoltarea mai multor competențe.

Concursul va avea ca finalitate o colecţie de desene, postere, prezentări, imagini, videoclipuri, eseuri, fişiere cu conţinut multimedia şi text cu conţinut sugestiv pentru tema concursului. Acestea se vor constitui în resurse valoroase pentru activităţile de consiliere şi orientare şcolară şi profesională şi vor fi sursă de motivaţie pentru construirea unei cariere de succes.

Secțiunile concursului sunt: secțiunea 1 ”Ce voi deveni?  – descrierea viitoarei profesii și argumentarea alegerii acesteia”, secțiunea 2 ”Cum voi deveni?”, care va cuprinde trei teme: plan de afaceri, planul de carieră, simularea unui interviu de angajare (joc de rol).

Informații de contact: adriana_mester@yahoo.com.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica