DOLIU. Mediul academic plânge moartea Biancăi Țiplea Temeș, din Vișeu de Sus

Bianca Țiplea Temeș, conferențiar univ. dr. la Facultatea Teoretică a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” și originară din Vișeu de Sus, s-a stins. Anunțul a fost făcut de reprezentanții academiei, care plâng plecarea înainte de vreme, a colegei lor.
”Cu durere în inimă, anunțăm plecarea la Ceruri a dragei noastre colege, Bianca Țiplea Temeș, conferențiar univ. dr. la Facultatea Teoretică a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima”. În timp ce ieri sărbătoream viața și contribuția remarcabilă a Biancăi, astăzi suntem cuprinși de durere în a anunța plecarea ei dintre noi. În amintirea noastră, rămâne lumina pe care a adus-o în lumea muzicii și lecțiile sale de pasiune și dăruire.
Bianca a fost mult mai mult decât o profesoară. A fost un muzician pasionat, un muzicolog dedicat și, mai presus de toate, un om de o căldură și bunătate extraordinare. Cei care au avut privilegiul să-i fie studenți au simțit pasiunea și devotamentul ei pentru muzică. Cu două titluri de doctor și o carieră internațională impresionantă, a lăsat o amprentă puternică în lumea muzicii. Gândurile noastre sincere sunt alături de familia și prietenii ei în aceste momente dificile. Cu recunoștință pentru tot ceea a fost şi ne-a dăruit, Bianca va rămâne întotdeauna în inimile noastre.
Dumnezeu să o odihnească în pace”, este mesajul transmis de oficialii Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima”.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA