DROGURILE ȘI ELEVII. Părinții au partea lor din vină

În problema consumului de droguri de către elevi, oficialii ISJ Maramureș atrag atenția că li părinții au partea lor din vină. Pe de o parte, se încearcă luarea de măsuri pentru a proteja copiii în timpul școlii, însă pe de altă parte, cadrele didactice nu pot controla ce se întâmplă când elevii se află în timpul lor liber. Aici intervine rolul părinților și al familiei.

”Anul acesta deja lucrăm și avem niște filmulețe prin care vrem să conștientizăm și mai mult părinții. Marea problemă este și acolo, la părinți, zic eu, pentru că părinții nu sunt conștienți de pericolul la care sunt supuși copiii atunci când nu sunt acasă. Cum sunt acele petreceri de seară, care sunt foarte prezente și foarte numeroase. Acolo sunt lucruri care nu pot fi controlate de școală.

Avem 10 filmulețe pe care le vom pune pe grupurile de părinți unde se prezintă atât simptome cât și măsuri pe care le pot lua părinții. Doar prin conștientizare și prin prevenție putem să combatem acest fenomen”, a declarat Mihai Pop, inspector general al ISJ Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA