SIGHET. Autoutilitară cu 24.000 de pachete cu țigări, descoperită pe un drum forestier

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit într-o autoutilitară oprită pe un drum forestier de la marginea localității Sighetu Marmației 24.000 pachete țigări, pe care un bărbat din Maramureș intenționa să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

”În data de 29 februarie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21,15, colegii noștri au oprit pentru control, pe un drum forestier de pe raza localității Sighetu Marmației, județul Maramureș, o autoutilitară marca Mitsubishi, fără număr de înmatriculare. La volanul autovehiculului se afla un bărbat, cetățean român, de 39 de ani, cu domiciliul pe raza județului Maramureș”, informează Poliția de Frontieră.

În urma unui control efectuat asupra autoutilitarei, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite mai multe colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autovehiculului cu țigări împreună cu șoferul la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 48 de baxuri, s-a stabilit că acestea conțin 24.000 de pachete țigări, de diferite mărci, de provenință Duty-Free, în valoare de 280.000 de lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de aproximativ 6.000 lei a fost indisponibilizată în vederea continuării verificărilor.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica