EXCLUSIV. Vezi care e școala din Baia Mare din care s-au scurs subiectele de la Evaluarea Națională

O anchetă a poliției, dar și una a Inspectoratului Școlar Județean Maramureș sunt în plină desfășurare după ce astăzi, puțin după ora 9, subiectele de la proba scrisă la limba și literatura română de la Evaluarea Națională s-au scurs dintr-un centru de examen. Situația a intrat rapid în atenție presei centrale.

”Din cercetările efectuate până la această oră, o persoană iresponsabilă a transmis un email cu subiectele de la proba de astăzi către un alt coleg, profesor. Ne-am sesizat instant după ce am aflat de situație, examenul s-a desfășurat normal. Am sesizat poliția care a demarat o anchetă, la fel am întreprins și noi, Inspectoratul Școlar, o anchetă internă”, a explicat prof. Mihai Pop, inspector școlar general.

Persoana responsabilă de această situație a fost scoasă din comisie.

”Urmează să se întrunească o comisie de disciplină, iar potrivit normelor riscă o suspendare de până la 5 ani din comisiile de examen, plus dosar penal. Centrul de examen în cadrul căruia s-a întâmplat este din Baia Mare, la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir””, a adăugat prof. Mihai Pop, inspector școlar general.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica