SCANDAL ENORM. Subiectele de la proba de astăzi a Evaluării Naționale, scurse dintr-un centru de examen din Baia Mare

Scandal enorm în Maramureș în prima zi a Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a. Subiectele de la proba de astăzi, cea la limba și literatura română, s-au scurs dintr-un centru de examen, la puțin timp după ora 9, ora de start a examenului.

”Într-adevăr, subiectele au fost transmise dintr-un centru examen din Baia Mare înspre părinți sau alte categorii de persoane. Pornind de la această situație, se fac verificări, iar poliția va fi sesizată”, a declarat prof. dr. Ligia Duruș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Centrul de examen din care s-au scurs subiectele la proba scrisă de astăzi este o unitate de învățământ din Baia Mare. Subiectele ar fi fost transmise pe mai multe grupuri de părinți, iar apoi distribuite.

Pentru Evaluarea Națională din acest an, în Maramureș, sunt organizate 106 centre de examen. La proba scrisă la limba și literatura română s-au înscris 3.642 de elevi, dintre care 163 au absentat. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Maria STOICA

GlasulMaramuresului
GlasulMaramuresului